BETERE WEBINARS

met Judith de Bruijn

meer resultaat met

ADVIES & BEGELEIDING

We willen als GGD met onze webinars naar het volgende niveau.

Judith heeft ons geholpen met verbeteringen op gebied van strategie, inhoud, vorm en presentatie van onze webinars. Ze stelt de goede vragen zodat scherp wordt wat we echt willen bereiken. Ze laat telkens weer zien hoe we nog beter bij ons publiek kunnen aansluiten in opbouw, sfeer, taal en voorbeelden.
Judith leerde ons het belang van een goede intro en outro. Ze gaf onze interne hosts inzicht en zelfvertrouwen met praktische coachingstechnieken. We kregen onze valkuil (alles uit willen leggen) weer in beeld. Ik heb op heel veel punten concrete adviezen gekregen waarmee ik onze webinars kan verbeteren. Ondertussen kregen we het vertrouwen dat we aardig op de goede weg zijn.


Daarom kan ik Judith van harte aanbevelen als je op zoek bent naar betere webinars!

Mirjam van der Blij

Communicatie adviseur, GGD West-Brabant

dit kan ik voor je doen

Zo breng je webinars naar een hoger niveau

Of het nu gaat om een online bewonersavond, een reeks informatieve webinars of een webinar gericht op gedragsverandering…

Webinars worden beter door:

 1. Scherpe en concrete doelstellingen 
 2. Betere aansluiting bij de behoeften van je publiek
 3. Een verrassend en afwisselend format
 4. Professionelere hosting
 5. Interactie met de kijker

En daar kan ik je snel de weg in wijzen. Ik ben van huis uit onderwijskundige, televisiemaker en procesbegeleider en heb erg veel ervaring met het hosten van webinars. Die kennis draag ik graag op een praktische manier over.  Ik doe dat in de vorm van ‘learning on the job’. Samen, op basis van jouw behoeften en mogelijkheden, komen een werkplan en een offerte snel tot stand.

Betere webinars

Zo pakken we dat samen aan

Appen, mailen of zoomen? Weetje… bel maar gewoon even. Dan kunnen we kennismaken en merken of we elkaar begrijpen. Mijn nummer is 06 54 266 265.  De volgende stap is het inventariseren van de ambities, wensen en randvoorwaarden. Op basis daarvan maak ik een plan en een offerte.

Wil je toch eerst een idee hebben of samenwerking haalbaar of betaalbaar is, kijk dan onder de volgende tabbladen.

 

PIANOo, expertisecentrum aanbesteden van de overheid, zette in de Coronatijd de overstap van workshops naar webinars. Ze riepen daarbij mijn hulp in. De hoofdvraag was: hoe wordt een webinar meer dan een reeks online presentaties? Hoe wordt het een volwaardig online product, waarmee we juist nog meer bereiken? We hebben samen een basisdraaiboek gemaakt, een format waarmee de inhoudelijk deskundigen goed konden werken. We gaven veel aandacht aan de strategie van elk webinar. De invulling van de eerste webinars maakten we samen, daarna bleef ik meer op afstand. Ik kreeg ook opdracht om vier interne hosts op te leiden en de interne experts op te leiden tot stevige online sprekers.

Mijn offerte stel ik op op basis van een adviestarief van € 150 ex 21% btw per uur. Bij PIANOo werden voor de hele klus 60 uren gereserveerd voor 2020, maar die hebben we zeker niet allemaal opgemaakt.

mail: info@judithdebruijn.nl
Bel: 0654266265
Skype: judithedebruijn

zie ook www.judithdebruijn.nl

wat kan er nog meer?

Coaching, Redactie of Hosting

Coaching

 • Collega’s opleiden tot webinarhost
 • Sprekers begeleiden bij een online presentatie
 • Cameratraining
 • Interviewtechniek

Samenstelling & Redactie

 • Maken van strategie en format
 • Invulling van de inhoud
 • Regie op inbreng van sprekers
 • Voorbereiding van een talkshow
 • Inhoudelijke voorbereiding van de host

Hosting

Professionele hosting van je webinar door Judith de Bruijn.

Een fijn werkproces, een prachtig resultaat en een hele zorg minder voor jou en je sprekers.

Voor onze webinars arbeidsmarktcommunicatie kiezen wij voor Judith als host,

omdat zij als geen ander de verbinding legt tussen de kijker en de spreker en daarbij het doel en de boodschap goed in de gaten houdt. Judith weet haar vragen zo te stellen, dat het verhaal dat wij willen vertellen ook over komt. Ze kan goed omgaan met antwoorden die je niet verwacht, kijkersvragen of een spreker die een zijpaadje neemt: ze reageert snel en past het verhaal aan. Ook in de voorbereiding levert Judith een waardevol le bijdrage in het ’trainen’ van de sprekers, het verfijnen van het scenario en het interactief / interessant maken voor de kijker. Ook de vorm waarin we het webinar gieten, speelt ze een creatieve rol.

Graag tot de volgende! 
Marije van den Ende

Marketing en Communicatie projectleider, Rijkswaterstaat

Tips voor het professionaliseren van je webinars

De strategie van je webinar

Een webinar is een krachtig middel om kennis over te brengen of ervaring te delen, om de organisatie bekendheid te bezorgen, om nieuwe werkwijzen te stimuleren of simpelweg om contact met je doelgroep te hebben.

Je maakt een cursus en een televisieprogramma ineen.

Hoe doe je dat?
Wat is een goede opbouw?
Wat is de rol van interactie en welke vormen zijn er mogelijk?
Hoe maak je het boeiend en effectief?

In dit webinar vind je de antwoorden.

De timing van je webinar

Hoeveel inhoud kun je kwijt in een webinar?

Dat schatten we meestal te hoog in. In deze video leg ik uit wat een handige manier is om uit te rekenen hoeveel tijd er is voor pure content.