BETERE WEBINARS

met Judith de Bruijn

meer resultaat met

Samenstelling & Redactie

Judith heeft mijn online sessie tijdens de conferentie “Nieuwe generatie ouderen – Langer thuis” uitstekend begeleid. Met name in de voorbereiding nam ze een proactieve rol aan en heeft zij door het opstellen van een draaiboek en uitvoeren van voorbereidende gesprekken met de sprekers veel werk uit handen genomen voor mij. 

Liset de Reus

Programma manager bij , ZonMw - zorgonderzoek en zorginnovatie

geen tijd om de inhoud in te duiken

Mag ik je ontzorgen?

Als samensteller zorg ik dat het format en de inhoud van het webinar kloppen met het doel dat we met elkaar hebben gesteld. De kijker staat daarbij voorop. Wil je bijvoorbeeld je kijkers enthousiast maken, start dan met een succesvol voorbeeld (en dus niet met een lange uitleg of een model). Zo speel ik met vorm en inhoud totdat er een eenvoudige maar effectieve compositie ontstaat.

Als redacteur ga ik in gesprek met gasten of sprekers. Ik bereid het interview voor of help bij het maken van keuzes voor de presentaties. Ik verzamel interessante en pakkende puzzelstukjes waarmee we onze compositie vullen. Het effect is een webinar dat zijn doel behaalt en waar we samen trots op zijn!

dit kan ik voor je doen

De inhoudelijke uitwerking van je webinar

Je kent je doelgroep, je weet wat je wilt bereiken, je hebt deskundige sprekers en interessante gasten uitgenodigd… en dan?

Webinars worden beter door:

1. Een goed voorgesprek met je gasten
2. Scherpe inhoudelijke keuzes
3. Interactie die de kijker actief betrokken houdt
4. Illustratief beeldmateriaal
5. Inhoudelijke voorbereiding van je host

Deze werkzaamheden kan je aan mij uitbesteden. Sprekers waarderen de aandacht die je besteedt aan hun bijdrage. Ze vinden het prettig als ik meedenk met de opbouw van hun presentatie en adviseer over de inhoudelijke focus en de interactiemogelijkheden. Het scheelt hen tijd en ze weten dat hun presentatie goed aansluit bij het publiek. Regie op de inhoud: dat maakt je webinar direct stukken beter.

Betere webinars

Zo werkt een samensteller/redacteur

De basis voor een goede samenwerking is allereerst de relatie. Telefonisch kennismaken en de vraag verkennen is dan de eerste stap.

Mijn nummer is 06 54 266 265.

Begrijpen we elkaar? Voelt het goed? Raken we enthousiast? Dan inventariseren we de werkzaamheden en ik maak een offerte op maat.

We beginnen met het format.
Dat is de flow van het webinar: de volgorde, de lengte van de blokken, de keuze voor presentatie, interview of panelgesprek en de plekken voor interactie.

Het format is de ideale vorm waarmee je je ambitie bij je specifieke doelgroep bereikt. Nu hebben we een basis draaiboek.

 

 

Per blok bepalen we welke bijdrage we van de sprekers verwachten.

Ik maak een belafspraak met elke spreker en neem onze verwachtingen door. In dat gesprek komen we tot een hoofdlijn van de presentatie.
Bij talkshowgasten houd ik telefonisch een verkennend interview. Daarvan maak ik een gespreksverslag en ik stel ik een selectie van vragen voor.

We hebben nu de kernboodschap en vorm van elk onderdeel van het webinar te pakken. De vragen zijn geselecteerd.

Nu maak ik een draaiboek waarin alle details staan zoals tijden, aankondigingen, publieksinteractie, call to action en suggestie voor verhelderende beelden.

Dit draaiboek koppel ik terug naar host en sprekers, zodat iedereen goed op de hoogte is.

Ik brief de host, zodat hij of zij goed op haar taak is voorbereid. Mijn ervaring als host en coach komen daar natuurlijk ook  bij van pas.

Tijdens de repetitie bewaak ik de inhoud en maak de laatste bijstellingen in het draaiboek.

En als we dan ‘live’ gaan, zit ik hopelijk alleen maar te genieten!

wat kan er nog meer

Coaching, Advies of Hosting

Coaching

  • Collega’s opleiden tot webinarhost
  • Sprekers begeleiden bij een online presentatie
  • Cameratraining
  • Interviewtechniek

Advies en Begeleiding

Heb je vragen over de inzet van webinars, een geschikt format, planning en taakverdeling? Wil je weten aan welke knoppen je moet draaien om de kwaliteit te verbeteren? Over deze zaken kan ik je adviseren.

Hosting

Professionele hosting van je webinar door Judith de Bruijn.

Een fijn werkproces, een prachtig resultaat en een hele zorg minder voor jou en je sprekers.

Videotips voor betere webinars

TIP 1

Het begint met ambitie:

Wat wil je met dit webinar concreet bereiken?

TIP 2

De stakeholder analyse.

Hoe staan je kijkers ten opzichte van je ambitie?

TIP 3

Je webinar is een ladder.

En zo neem de kijkers mee naar boven.

TIP 4

Hou regie over de inhoud.

Kies sprekers die jouw verhaal vertellen.

 

TIP 5

Verhoog de kijkcijfers.

Handigheidjes om meer kijkers te krijgen.